Vagabond Pets Polen.

Mijn hondjes voer ik vers compleet voer en een holistische brok, waaronder Renske.

                                                        

Via mijn Facebook zag ik dat Renske een donatie had gedaan van glutenvrije voeding aan Stichting Vagabond Pets voor een hond in Polen. Deze stichting doet enorm goed werk. Nu zijn er natuurlijk zoveel goede doelen maar je moet ergens beginnen? Niet iedereen is in de gelegenheid om een hond te adopteren. Bij hen bestaat de mogelijkheid tot 'virtuele' adoptie dat wil zeggen je maakt maandelijks een bedrag naar keuze over aan de Stichting die dat dan kan besteden aan de gekozen hond.

Ook aan bejaarde hondjes is gedacht. Die zijn vaak moeilijk plaatsbaar en gebruiken vaak medicijnen/dieetvoeding voor allerlei kwalen.Die worden ondergebracht in een pension zodat ze toch redelijk goed zitten, maar dat kost geld!

Voor een paar euro per maand kun je al meehelpen. Onze hondjes hebben het zo goed, misschien een leuk idee, en een goed gevoel, en ik denk dat iedereen wel een paar euro per maand kan missen? Misschien een idee voor andere fokkers om 1 hondje te sponsoren? Ik ga in ieder geval mijn steentje bijdragen en hoop dat er meer mensen zullen volgen!

http://www.vagabond-pets.com/





5 Juli 2013- Wie o wie heeft of weet een gouden mandje voor dit seniortje wat de grootte en gewicht heeft van een kaninchenteckeltje? Ze eet graag chips! Dit is haar verhaal:


Op straat gezet, aangereden en naar het asiel gebracht. Gelukkig heeft ze er niks aan over gehouden dus hard kan het niet zijn geweest. Hoe dan ook, eenmaal in het asiel stortte haar wereld wederom in want wat was ze bang en wat zat ze te trillen. Dan is de beslissing snel genomen....die moet mee naar NL. 

Deze piepkleine prinses op de erwt heeft nog 2 tanden, een soort van kies en verder enkele stompjes. Hierdoor kan ze geen harde brokken meer eten, maar er zijn genoeg andere dingen die zacht zijn en erin gaan als zoete koek. Werkelijk, deze schoonheidskoningin lust zo'n beetje alles dat ze aangeboden krijgt. 

Izzy moet wat vaker naar buiten, hierdoor merk je dat ze zindelijk is en wil blijven. Een huis met een tuintje zou dan heel praktisch zijn. Ze kan met honden en katten, uiteraard voelt zich ver boven al dat gepeupel verheven. Ligt graag strak tegen je aan en zit graag op schoot. Eenmaal op schoot, kan elke hond of kat die in de buurt komt rekenen op een veeg uit de pan. Nou stelt dat natuurlijk niet zo heel veel voor bij een bijna tandloos hondje, maar toch het is wel een puntje van aandacht. 

Izzy kan overal mee naar toe en dat is iets wat ze het liefst doet zolang ze maar bij haar baasje kan zijn. Haar baasje is heilig en probeert alle hindernissen te nemen om maar in de buurt te kunnen zijn. Verder geniet ze ervan om samen te koken, samen te slapen, samen een ommetje te maken waarbij ze los kan want ze is je schaduw. Kortom een hondje die je overal bij assisteert. 

Izzy is een oud bessie, hoort wat minder goed en ziet niet alles even scherp meer. 
Neemt niet weg dat dit pientere dametje bijna niks ontgaat. Over pienter gesproken.....zodra mevrouw honger krijgt, kan haar voerbakje een preek verwachten...
Alleen zijn, dat vindt ze iets minder, maar ook haar stembandjes zijn niet meer wat ze zijn geweest dus echt de buurt op stelten zetten is er niet meer bij. Gaat na een minuut of 5 slapen en springt een gat in de lucht als baasje weer thuis komt.

Izzy is gevaccineerd, behandeld tegen vlooien/teken/wormen, gechipt en in het bezit van een paspoort.
De weegschaal blijft steken op 3.8 kilo en haar schoudertjes reiken 32 cm boven de grond.

Wil je leuke filmpjes zien van haar kijk hier:http://www.vagabond-pets.com/Izzy.htm



Info bij:[email protected]



 

Deze update kreeg ik van Melanie van Vagabond Pets, hieronder het verhaal van Nelson, je moet er toch niet aan denken dat zo´n oud teckeltje op straat heeft lopen zwerven....:

Hoi Ellen,

Toen we zo'n 4 maanden geleden in Polen waren, was er net een nieuw hondje in het asiel aangekomen. De kleine Nelson. Nelson is een X teckel en daarom dacht ik dat jij als teckelfan deze nieuwe foto's en update zeker zou kunnen waarderen. Toen we Nelson in Polen aantroffen, was hij behoorlijk verzwakt. Hij is geschat op zo'n 15 jaar, heeft nierproblemen, zakt door bij de schouders, is hardhorend en slechtziend. We konden hem daar gewoon niet aan zijn einde laten komen en dus is hij meegegaan naar Nederland en woont hij nu bij een gastgezin waar hij de rest van zijn leven mag blijven.
Vanuit het gastgezin kreeg ik een update en nieuwe foto´s van de kleine Nelson.
In Polen was hij er slecht aan toe, maar gelukkig gaat het in Nederland een stuk beter met hem.
Hij is inmiddels vier maanden bij het gastgezin en krijgt speciale voeding voor zijn nieren en daar reageert hij goed op.
Hij is best nog actief is, hoewel het toch ook wel goed te merken dat hij niet de jongste meer is. Zijn zicht gaat achteruit, slaapt veel, maar verder scharrelt hij nog lekker rond (samen met de kippen in de tuin).
Hij heeft ook een oplossing gevonden voor het feit dat hij niet op de bank kon komen. Hij gaat nu in het mandje naast de bank liggen en dan takelt zijn bazinnetje hem omhoog en kruipt hij daarna lekker tegen het bazinnetje aan.
Erg handig zo´n lift!
Als hij in zijn mandje ligt heeft hij graag een dekentje over zich heen.
We zijn blij dat hij nog zo van het leven geniet. We weten niet hoe lang hij nog heeft, maar we zijn ontzettend blij dat we dit voor hem hebben kunnen doen. En dat we hem niet achter hebben hoeven te laten in het Poolse asiel.
 
Bedankt voor de sponsoring!
Groetjes

30 Oktober 2011

Hoi Ellen,

 
Helaas hebben we vlak voor een nieuw tripje slecht nieuws.
 
Na 7 maanden bij Jeannette met liefde en plezier te hebben gewoond, heeft Nelson vanmorgen rond half 11 de eindstreep bereikt.
 
Heel vredig is hij ingeslapen.
 
Namens Jeannette en Nelson heel hartelijk bedankt voor je steun aan dit dappere kereltje.
 
Groetjes,
 
Ellen
 
Heel droevig nieuws natuurlijk maar ook heel fijn dat dit oude hondje zijn laatste dagen niet heeft hoeven te slijten in een asiel.
 
   Klik op foto voor groot formaat

Klik op foto voor groot formaat
 ï»¿