Hoppe Keetje van de Vikinkjes                            Klik op foto voor groot formaat


                     Foto: Hilde Janssens

 

Deze pagina is helemaal gewijd aan Hoppe Keetje.

Hoppe keetje is door mij voorjaar 2012 herplaatst. Aan een idiote NTC clubfokker.
En daar heb ik ontzettende spijt van.
Ik vond haar te klein om mee verder te fokken . Hoppe is in feite een kaninchen teefje met een wat grotere borstomvang maar ze heeft alle kenmerken en het gewicht ( 4kg) van een kaninchen. Met haar 1e nestje is ze gedekt door een kaninchen reutje en heb ik er met ontzettend veel moeite  5 gereanimeerde pupjes uit weten te peuteren via de natuurlijke weg en ik vond het risico op een keizersnede ( met alle risico´s van dien) voor een evt  2e nestje te groot.


Ik ben er van overtuigd dat ik misleid ben bij het herplaatsen van Hoppe Keetje want het is nooit mijn bedoeling geweest om haar als fokteefje te verkopen  aan een soort `` doorgangsstation```waar tientallen hondjes  van diverse rassenm Franse Bulldogen, Bull Mastiff, Dandie Dimont, Poedel, gekocht en  met dezelfde snelheid weer doorverkocht worden en dat al jarenlang en  waar ze partners krijgt die veeel te groot zijn met alle daaraan verbonden risico´s voor haar:

Dat er sinds de start van deze kennel´s in najaar 2010 zo ontzettend veel mis is gegaan, heel zwak uitgedrukt, Details zijn bij iedereen bekend, 99 % keizersnedes, en daarnaast nog veel meer  ellende, een normale fokker maakt zoiets nog niet in 30 jaar fokken mee. En dat er van toeval geen sprake meer kan zijn, maar natuurlijk wel het `` predikaat ``clubfokker NTC`` holadiee!
Laat ik eerlijk zijn, in 2016 is er 1 ( een) nest op "" natuurlijke"" wijze geboren, wel met veel "" vakkundig"" ruk en trekwerk en natuurlijk veel spuiten met weeenopwekkers ( ik snap de dierenartsen niet dat ze dit  meegeven want dit is  VERBODEN) want dat staat interessant.... en dan nog filmen ook zodat heeeel veel mensen op het puntje van hun stoel hebben zitten kijken naar deze gruwel........ arme,arme teefjes.... wat een gruwel en onkunde en niemand stopt dit...

Ik krijg vaak de vraag `` maar kon je niets ondernemen? Ja, natuurlijk heb ik van alles ondernomen, stap 1 was de NTC, de varkensboer van `` fokkersbelangen`` die daar over gaat. Maar die doet natuurlijk niets. De NTC is in mijn ogen een grote schijnvertoning als het gaat om het controleren van haar eigen "" Club"fokkers, zie ook "" de Bedriegertjes"".

En ik heb een verklaring van de de ``huis``dierenarts dat zij waakt over het wel en wee van Hoppe Kee tijdens het werpen en daar moet ik het helaas mee doen.
En in mijn Gastenboek kun je de ``bijdrages`` van een paar maanden geleden (sept 2013) van de ( inmiddels ex)  echtgenoot van de fokker bekijken, ik denk dat dat genoeg zegt over het niveau en de `` professionaliteit`` die mij verweten wordt? Ik fok immers``pas ``48 jaar en zij `` al`` 3 jaar?

En ook nieuwe "" aanwas"" van smoetsie poetsie fans vindt het nodig om anno 2016 mijn Gastenboek vol te kalken waaronder ene " Teckelgek Fabiola""....die heeft  een ander gedumpt teefje alleen wist ze niet dat EllenB dit inmiddels al wist.En ook de spreuken, hetzes, enfin, alles wat op mij van toepassing zou zijn gaat lekker door op Facebook.

Qu
ote : 2014, omdat de NTC haar eisen voor het clubfokkerschap inmiddels heeft verscherpt moeten deze figuren of de benodigde kennis in huis hebben of.......minimaal 10 jaar fokken om nog onder de vlag van de NTC door te kunnen fokken........

De fokker is erop gewezen dat de door haar in het koopcontract ondertekende afspraken niet na werden gekomen, in gebreke gesteld etc etc. Het resultaat van dit alles was dat Hoppe gewoon een 2e nestje kreeg in Februari 2013, toen haar pupjes net geboren waren werd op dat moment haar 3e! nest pups al geplanned en was reserveren mogelijk! Opnieuw gedekt in Januari 2014, leeg gebleven, opnieuw gedekt en 3e nestje in Oktober 2014 dus Hoppe Keetje,  hondje van 4 kg,
4 en half jaar oud en al 3 nestjes achter de rug...

De reden die fokker aangeeft voor al deze nestjes is dat `` ze de hoofdprijs voor Hoppe betaald zou hebben`` en daarom om het geld ""terug te verdienen"" deze nestjes moet plannen..
Er is  geen sprake van. Voor Hoppe Keetje is de normale prijs voor een choco tan teefje betaald, Deze prijs is nota bene door deze fokker zelf voorgesteld. En uiteraard staat ook dit vermeld en ondertekend door de bewuste fokker in het koopcontract. Dus ook dat is een leugen maar deze fokker verkondigt wel meer leugens ook over haar zogenaamde`` ervaring``en ``kennis``  op allerlei gebied.....
En aangezien ze in die tijd ook gelijktijdig opnieuw een Pools teckeltje had gekocht werd Hoppe Keetje in termijnen afbetaald... alleen  was ook daar geen geld voor en kreeg ik allerlei leugens te horen van "" incasso""s die terugkwamen enz enz.. Kamper echtgenoot maakte de termijnen ( niet ) over...

Lezingen  geven voor kynologenclubs als "" expert"" mijn eerste nestje""  ....................hoe is het mogelijk......

Dat is ook af te leiden uit alle openbare hondenfora waarop ze in de beginfase, 2010, de meest domme vragen stelt en daar toen al genadeloos wordt afgestraft voor haar betweterigheid en  ongeloVelijke domme opmerkingen en geen antwoord gaf op vragen over de verdachte omstandigheden waaronder meerdere honden in korte tijd zijn overleden. Pas later ( te laat) kreeg ik uit allerlei hoeken tips van forumleden toen die door hadden dat er een hondje van mij verkocht was.

Een van haar uitspraken daar `` dat haar teefjes nooit meer dan 2 nestjes zouden krijgen``. Ik vraag me dus ook af waarom met Hoppe dit risico opnieuw heel bewust genomen wordt.

Een andere leugen ""
In het verleden heb ik alle drie groottes (kaninchen, dwerg en standaard) gefokt"". 

Dit figuur heeft nog NOOIT 1 nest gefokt met een kaninchen teefje, in haar dromen waarschijnlijk. Wel een volwassen kaninchen teefje opgekocht bij een fokker en weer snel gedumpt......dat was ""Daffy"" twee keer knipperen met je ogen en het hondje is alweer weg.
En het enige "" nest"" standaards was een teef drachtig van 7 pups waarvan er 1 levend is geboren na ook weer een te vroege ""paniek"" keizersnede met volkomen premature pupjes en ook dat enige pupje lag pontificaal totaal uitgedroogd op Facebook ( foto's in mijn bezit) te kreperen en te bewonderen totdat ik haar duidelijk maakte dat dit pupje het niet zou redden zonder een warmtelamp en fles of sondevoeding!
Arme, arme teefjes bij deze Clubjokker...

En als je dan dit soort fotos van je hondje te zien krijgt, zonder enig respect voor het diertje gemaakt....
Louter en alleen gebruikt als  "" baarmoeder"".

En altijd weer die witte angstrandjes om de pupil.....en die grote grijpklauwen aan moedertjes en pups...
Dit zijn allemaal foto's die ""openbaar"op Facebook stonden en aangezien er al jarenlang fotos van mij en foto's waarop ik zelf sta zonder mijn toestemming worden gebruikt  door dit figuur mogen natuurlijk ook deze foto's weleens gebruikt worden?

Het schijnt dat Hoppe Keetje nu ( 2015) met pensioen is maar aangezien deze fokker zich niet aan afspraken houdt heb ik daar mijn twijfels over. Hoppe Keetje mag in GEEN geval worden doorverkocht aan fokkers, en moet ik ten alle tijden op de hoogte worden gebracht van haar verblijfplaats. Ook daar heeft deze fokker voor getekend. Dus zal arme Hoppe Keetje waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengen in een hokje in de schuur nu ze niet meer "" produktief"" is en zo af en toe tussen de bedrijven door voor een "" leuke gezellige foto of video"" eruit worden getrokken om de schijn op te houden of voor reclamedoeleinden gebruikt worden...

Voorjaar 2016/En ook Hoppe keetje is natuurlijk gedumpt! In september 2015 net als het poolse teefje "" Happy"" wat na haar 1e nestje ( wat uiteraard met de keizersnede geboren is) gedumpt is in December 2015... Het 3e "' Pooltje"" van de afgelopen jaren. Aan een willekeurige klant of stagiaire, net als met de andere hondjes, net hoe het uitkomt...Dus Hoppe Keetje 5 jaar oud zit na het baren van 3 nestjes bij haar 3e eigenaar! Ze heeft blijkbaar genoeg geld opgebracht.....
Nooit is mij de gelegenheid gegeven Hoppe Keetje terug te kopen noch heeft ze mij op de hoogte gebracht van haar huidige verblijfplaats en dat het in strijd is met het door deze"" smoetsie poetsie"" ondertekende koopcontract....
dat zal haar een worst zijn.

Inmiddels zijn de "" gaten weer opgevuld met de volgende teefjes, een Poedel en Dandie dimont ""Salsa"" en een teefje die de toepasselijke naam """Karma"" heeft gekregen... "" You get what you deserve"" nou, dat hoop ik dan maar als je zo met je dieren omgaat.
En ook Salsa is op de leeftijd van ruim een jaar alweer doorverkocht zonder dat de fokker hiervan op de hoogte was!! Haar "grote droom"" een Dandie.......! En ook Salsa is helaas inmiddels alweer ingeslapen...
En ook de Poedel is natuurlijk spoorloos verdwenen want al snel gaat de lol eraf?
En zo gaat het maar door, jaar na jaar..en dit gaat nog steeds door...

Er is natuurlijk wel een black en tan reutje aangehouden uit Hoppe Keetje""' Candy Crush"" die zich lekker suf mag $$$$$$$$$ alleen is het vreemde,  de kennelnaam van de moederhond is nergens meer te bekennen?? Hoppe keetje van de Vikinkjes is razendsnel van de website verdwenen en heet nu alleen nog "" Hoppe""?

Is het niet zo dat je de kennelnaam van een hond moet vermelden op je website en als je een stamboom presenteert?


Maar daar "" sjoemelt "" dit figuur wel vaker mee, net hoe het haar uitkomt. In 2012 kreeg ik van iemand een seintje dat ze Hoppe Keetje showde en daarbij vermeldde dat ze zowel fokker als eigenaar was?

Het reutje heeft ook alleen de "" goede genen"' van zijn vader geerfd krijg ik te horen.. Maar mooi meegenomen is wel dat dit reutje chocolade daagt door zijn moeder, Hoppe Keetje van de Vikinkjes?


Dus dat kan voor de toekomst weer veel $$$$$ opleveren voor "" Kamper en co"".En als dit reutje zich uitgebreideld mag voortplanten en er straks veeeel pups rondlopen dan heeft EllenB het natuurlijk wel weer gedaan als er pups met erfelijke gebreken rondlopen.... de "' combi DNA test"" die met het reutje is gedaan, voor dat geld  had ze beter nog wat extra snickers, bountys of een emmertje Ben en Jerry's  kunnen kopen.........voor een dwerg ruwhaar....yes
Hoe kom ik interessant en ervaren over als NTC Club top fukker........

En natuurlijk nemen alle "" kuddedieren"" NTC clubjokkers nog even snel een dekking van dit reutje, want EllenB met haar shitAmerikaantjes is slecht/ haar hondjes zijn slecht/ en chocoladebruin fokken is commercieel en slecht maarik heb nog geen "" knappe chocoladebruine"" gezien uit eigen fok van deze meute Clubjokkers...
Dus als het om euro's gaat is de meute er snel bij en laten ze al hun ""principes en meningen"" varen, zo ook indertijd met de stembandloze reu( en) 77 nesten zijn geen uitzondering voor een NTC dekreu......

Maar ik distantieer me dus VOLLEDIG  van eventuele nakomelingen gefokt of als dekking gegeven door dit figuur en haar "" handlangers. Ik hou al "" mijn "" lijnen in eigen beheer, al 12 jaar, geef geen dekkingen, zodat ik zicht kan houden op alles wat ik fok.

En  niet zoals in het geval van oa dat NTC clubfokkers reutje met 77 dekkingen ( maal zoveel nakomelingen) er later blijkt dat er nogal wat erfelijke gebreken aan de orde zijn.. want dan ben je te laat.....
Door deze mega slechte ervaring zal ik in de toekomst nog voorzichtiger zijn met het plaatsen van mijn hondjes, dit wil ik nooit meer meemaken en dan niet eens zozeer voor mezelf als voor het hondje in kwestie. 
 

Foto: Kynoweb.com, Ernst von Scheven.Hier is het mee begonnen, het prachtige nest van Mc Culloughs, My Leading Lady ( USA imp) in 2010.

Klik op foto voor groot formaat

Ze was het kleinste pupje uit het nest.

 

Klik op foto voor groot formaat

Hoppe Keetje links, Hiep Hoi rechts, 6 weken oud.

 

Klik op foto voor groot formaat

Hoppe 6 weken oud.

 

Klik op foto voor groot formaat

Hoppe met Corinne

 

Klik op foto voor groot formaat

 

Klik op foto voor groot formaat

Ongeveer 12 weken oud, upside down!

 

Klik op foto voor groot formaat

 

Klik op foto voor groot formaat

Met moeder Lady lekker luieren.

 

Klik op foto voor groot formaat

Beetje schoenen verzamelen....

Klik op foto voor groot formaat

Stuk of wat snoertjes doorgevreten.....Geen telefoon, internet, printer, camera....

 

Klik op foto voor groot formaat

Klik op foto voor groot formaat

 

 

 

        Klik op foto voor groot formaat   

                        Mascotte WK voetbal Juni 2010


 

         Klik op foto voor groot formaat
 

Winner dgoshow  2010, Veelbelovend 1 en BOB puppy en erering Winner, keurmeester Dhr P. Delerue Portugal


 

                Klik op foto voor groot formaat

                          Prachtig plaatje van Rosalie en Hoppe op de Winner!
 

       Klik op foto voor groot formaat

                       In de erering van de Winner, November 2010
 

 

Hazerswoude Maart 2011, Uitmuntend 2

Mei 2011, Kynologenclub Kennemerland, Uitmuntend 1 en BOB
Keurmeester W. Wellens.


Maart 2012 Kynologenclub Kennemerland, Uitmuntend 3e,
keurmeester mevr Schmal Teunissen 

Klik op foto voor groot formaat

Een eigen Hoppe Keetje kaart, Hilde Jansens, Jut en Julia produkties Noordwijk.

 

 

 

Klik op foto voor groot formaat

Lekker `` chillen`` thuis.

 

Klik op foto voor groot formaat

Met Christa...

 

 

Klik op foto voor groot formaat

Close upje!

Klik op foto voor groot formaat

Yes! Nieuwe teckelbaby´s

Beetje Babysitten........... 

).

Met Lotje ( halfzusje)

 

Klik op foto voor groot formaat

Even proefdraaien in de puppyren...

 

Klik op foto voor groot formaat

Pups opleiden in `` cursus Tuinieren voor gevorderden`´!

 

Klik op foto voor groot formaat

Klik op foto voor groot formaat

11 Sept 2011, even netjes in stand staan voor 2 `´statieportretten`` beide supermooie foto´s zijn gemaakt door : Diane van Westervoort.

 

 

                                        

                 

     

web
analytics
;