Tekst van/overgenomen met toestemming van Eveline Wijngaard.
Je wordt wakker op een koude kennelvloer met een maag die pijn doet van de honger en tepels die zijn opgezwollen van de melk voor je puppies. Het voeden put je uit, maar omdat je een goede mama bent gaan je kinderen voor alles en ben je zelfs bereid om je laatste restje levenskracht aan je pups door te geven. Je hebt geen eten, je ziet geen daglicht en het enige waar je leven nog om draait is de veiligheid van je pups.

Je kunt je poten niet strekken, je weet niet wat een wandeling is. Laat staan dat je weet hoe gras ruikt of modder aan je poten voelt. Je hebt nog nooit op een stok gekauwd of een aai over je kop gevoeld. Je weet niet hoe een vriendelijke stem klinkt, of hoe een kussen onder je lichaam voelt. Je kent alleen het staal op je uitstekende botten.

Je weet hoe je gedekt moet worden, je weet dat je beter niet tegen kunt stribbelen. Als je dat wel doet, dan wordt je vastgebonden op een apparaat dat je dwingt om je te laten verkrachten door een reu. Een reu die niet beter weet, want ook hij kent slechts een hok en een donkere ruimte. 

Je veranderd van een jonge hond met hoop op een betere toekomst in een oude teef met hangende tepels en een schurftige huid. Die aai gaat nooit meer komen omdat je lelijk bent.

Jouw enige doel is het baren en voeden van pups. Pups waarvan je na 6 weken afscheid moet nemen. En dan komt er een dekking, en dan komen de volgende kinderen die bij je worden weggerukt als ze groot genoeg zijn.

Je raakt afgestompt en emotieloos. Van je pups durf je niet meer te houden omdat je weet dat elke keer het afscheid nadert. Je kop blijft hangen, je ogen raken zo gewend aan het duister dat je deels blind word. Je bent blij dat niemand je meer ziet. Want je voelt je het gezien worden niet meer waard. 

Iedereen ziet de schrijnende "kofferbakpups", maar jou zijn ze vergeten. Want pups zijn schattig en worden massaal gekocht, terwijl jij wegkwijnt in het donker. Verstopt, ver weg van de buitenwereld. 

Denk aan de moeders als je in de verleiding komt om in de val van de puppyfabriek te trappen. Want achter elke pup staat een moeder die haar leven al lang heeft opgegeven. Als wij - de mensen- niet meer kopen, komt er allicht een einde aan het uitzichtloze bestaan van de fokteef.

Denk na voordat je een schattige puppy uit het buitenland adopteert. Denk na voordat je afreist voor een bezoekje aan een fokker met meerdere rashonden.

Vergeet de mama's niet, die hun leven lang in een onverwarmde schuur in os konijnenhokken leven totdat ze opgebruikt zijn!
Dit heb je op je geweten als je kiest voor een pup uit de broodfok waarvan de ouders niet getoond worden. En voor zo n aankoop is geen enkel excuus gerechtvaardigd.
​​​​​
Er zijn genoeg fokkers die een uitleg op hun website geven  waarom een zorgvuldig gefokte pup meer geld kost dan eentje van een advertentiesite. Ik voel me niet geroepen dat te doen. Zorgvuldig fokken kost veel tijd en nog meer geld. En door alle regelgeving wordt het alsmaar duurder om te kunnen blijven fokken. En als je geluk hebt speel je quitte. En soms ook niet! En de tijd die ik erin steek wordt nooit betaald en dat hoeft ook niet als het je passie is. Voor een nestje moet je 24/7 beschikbaar zijn, 9 weken lang en voor je volwassen hondjes 365 dagen per jaar.

En nog steeds zijn er mensen die toch voor een pup uit de broodfok gaan.  Hieronder kun je zien hoe de ouderdieren van een pup van een advertentiesite leven.... Meestal zijn deze pupjes afkomstig uit het Oostblok.
Kun je je geen pup die volgens de regeltjes gefokt is veroorloven, vraag eens naar een herplaatser als je perse een rashond wilt. Veel fokkers krijgen hondjes terug door prive situaties, soms groeien hondjes niet uit tot een verwachte "'showtopper"". Voor een herplaatshondje wordt wel een vergoeding gevraagd maar niet het volledige aankoopbedrag. Of spaar wat langer door.
Of adopteer een hond!

In onderstaande Facebook groep worden vaak goede adressen voor herplaatsteckels gezocht.

https://www.facebook.com/groups/1532888190259373/Maar denk aan de ouderdieren die een gruwelijk leven leiden, soms hun hele leven in een totaal vervuilde bench/konijnenhok!
En als ze na jaren totaal opgebruikt zijn wacht meestal een gruwelijk eind!http://www.licg.nl/8fp/foute-fokker.htmlEn als we dachten dat dit soort uitwassen alleen in het buitenland voorkwamen....in Mei 2018 werd na een uitzending van het programma "" Opgelicht"" duidelijk dat er sprake was van grootschalige oplichting, dierenverwaarlozing en mishandeling bij 2 teckelfokkers in Woerden.
Een groot aantal van de hondjes  moest leven in vervuilde reiskenneltjes, dag in dag uit.......

Dit betrof notabene fokkers die waren aangesloten als "Club"" fokkers bij de Nederlandse Teckelclub!  Alle klachten van de pupkopers werden, zoals gewoonlijk, afgekapt door de Nederlandse Teckelclub dus zijn de gedupeerden ten einde raad naar het TV programma "" opgelicht ''gestapt. Hierdoor is de zaak eindelijk aan het rollen gegaan.

Nu is het zo dat de grote clubfokkers tussen de 10 en 30 nesten teckelpups per jaar hebben dus mijns inziens is er dan geen sprake meer van "" hobby"" fokken?


9 Juli 2020:

https://opgelicht.avrotros.nl/nieuws/artikel/teckelfokkers-uit-woerden-krijgen-voorwaardelijke-celstraf-een-boete-en-een-beroepsverbod/

Beide teckelfokkers uit Woerden zijn veroordeeld, bij beide uitspraken helemaal naar onderen doorscrollen voor alle gepleegde strafbare feiten..

Uitspraak moeder:

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2020:3346&showbutton=true

En uitspraak dochter:

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2020:3345&showbutton=true
3 Juni 2020:

https://www.ad.nl/woerden/malafide-teckelfokkers-uit-woerden-moeten-ook-nog-3-5-ton-winst-terugbetalen~ae8b447b/?fbclid=IwAR0ctt5E86tSbwEhG4iVjK4dbtbfEGIdOCWyB9CLW9grJgU0ZtUMyPCt4RM&referrer=https://l.facebook.com/https://opgelicht.avrotros.nl/nieuws/artikel/voorwaardelijke-celstraf-boete-en-houdverbod-geeist-tegen-teckelfokkers/?fbclid=IwAR2JzsOYUAhDazbCoHerbLvbxvwuiMJzRrEsZGk8sRCgnsdEXS0sPQHoGgkTijdens de rechtzaak, geen enkele spijt, alleen maar leugens!18 April 2020

AD, begin Juni vindt de rechtszaak in 3 dagen plaats.


9April 2020:

https://www.ad.nl/woerden/omstreden-woerdense-teckelfokkers-voor-de-rechter~a232d100/?fbclid=IwAR0R20LIVe08p0pw_w69X5S3xFJ1YY6vVC0sJ8gBPuOPv38VE45fRNlUAdQ

13 Januari 2019:

https://www.ad.nl/woerden/eigenaren-van-omstreden-woerdense-kennels-wacht-rij-claims~ac4a0c8a/18 September 2018:


https://opgelicht.avrotros.nl/nieuws/item/13533/

https://opgelicht.avrotros.nl/uitzending/uitzending-gemist/18-09-2018/

31 Augustus 2018

https://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/woerdense-teckelfokkers-verhuizen-naar-hongarije 

26 Juni 2018:

https://woerden.tv/opnieuw-hondjes-in-beslag-genomen-bij-teckelfokkerij/https://www.partijvoordedieren.nl/vragen/vragen-van-kooten-arissen-over-dierenmishandeling-en-verwaarlozing-in-teckelfokkerij


https://www.facebook.com/NVWAonline/videos/1856056454462143/UzpfSTEwMDAwMTE3MDE4MTY2NDoxNjYzMTI3MzAwNDAyOTI3/

16 Juni 2018:https://nos.nl/artikel/2236861-nvwa-brengt-120-verwaarloosde-honden-in-veiligheid.html


Hongarije, dierendag 4 oktober 2017:

Bij een Duitse vrouw woonachtig in Hongarije is een inval gedaan in een hondenfokkerij, 139 hondjes zijn gered.
Ik zal je de details van de dode dieren besparen.Dit zijn plaatsen waar  jouw hondje van een advertentie site vandaan kan komen en in welke gruwelijke omstandigheden de ouderdieren moeten leven. Door het kopen van zo'n pupje hou je dit in stand!


Gered, 139 hondjes, de meeste van deze hondjes kennen geen menselijk contact.

Polen Februari 2017:Zo ziet de moederhond van je pup uit de broodfok eruit.
Dit soort pupjes worden even snel gewassen, in een krat gepropt en komen na reizen van dagen aan en worden opgekocht door handelaren...
En die zetten zo'n pupje als zijnde "" afkomstig van privenestje"" op de grote advertentiesites......
 


En zo leven de ouderdieren, jaar in jaar uit, totdat ze opgebruikt zijn:

 


Belgie April 2016Ontruiming broodfokfabriek in Kasterlee, Belgie.Slowakije 2016:
2015,  USA.
oti  •